de brainstorm die wél werkt

Brainstorm

Google style brainstorm om heel snel ideeën op te halen.
Format

Online
handboek

Workshop tijd

2 uur

Aantal deelnemers

4 tot 9

Voorbereiding

1 uur

de brainstorm die wel werkt

over de brainstorm

HOE HET WERKT

Resultaat in 2 x 60 minuten
Iedereen in de groep schrijft zijn eigen ideeën en oplossingen op. Zoveel als dat je kunt, zonder iets weg te strepen. De ideeën zijn van jou en worden door niemand gezien, dus denk vrijuit en doe eens gek!

Vervolgens zetten we een timer voor 2 minuten, terwijl iedereen individueel zijn 1 of 2 beste ideeën selecteert.
Deze ideeën worden gepresenteerd aan de groep. Geen verkooppraatje, gewoon uitleggen wat het idee is.
Daarna krijgt iedereen 5 minuten de tijd om zijn favoriet uit te kiezen en daarop te stemmen. Na het stemmen dienen degenen die gestemd hebben het gekozen idee te verkopen aan de groep. De Beslisser in de groep geeft tenslotte aan met welk idee we verder gaan.
WAAROM HET WERKT

Het werkt omdat iedereen de kans krijgt om zelf én met de groep na te denken. Hierdoor zorg je dat iedereen gegarandeerd zijn stem kan laten horen, waardoor er geen ideeën verloren gaan.
Bovendien worden er met de Google “Note and Vote” methode heel veel ideeën gegenereerd, waarmee we flink vooruit kunnen. Dit zorgt er voor dat je altijd met een berg input wegloopt om jouw uitdaging op een innovatieve manier op te lossen.
Hiermee bewijst de Google methode zich elke keer weer als een ijzersterke ideeën generator, waarbij echt iedereen mee kan denken. 

HET RESULTAAT

Allerbeste idee
De brainstorm is ingericht om concrete oplossingen aan te dragen. Op de eerste plaats genereren we een enorme hoeveelheid ideeën en evalueren welke het beste werkt om jouw uitdaging op te lossen.
Maar we blijven niet alleen bij ideeën. Als tastbaar resultaat hebben we één idee uitgewerkt in schets en weten we bovendien hoe we dit idee moeten toepassen in de praktijk.

Back log
Dankzij de vele individuele ideeën hebben we een schat aan gave oplossingen die we later ook nog kunnen uitwerken.
Deze kennis laten we niet verloren gaan, maar zetten we op een backlog waar vanuit we later terug kunnen pakken om experimenten uit te voeren en onze koers te wijzigen wanneer nodig. 

Verslaglegging
Alles van de Brain Storm wordt geregistreerd en vastgelegd in een rapportage. Ook bij het opleveren van de rapportage denken we aan de toepasbaarheid in de praktijk. Dit betekent dat iedereen die de rapportage doorleest snel een helder beeld krijgt welke oplossingen de hoogste potentie hebben, hoe we tot deze oplossingen zijn gekomen en hoe zij in de praktijk kunnen worden toegepast. 

wat vinden anderen van deze brainstorm?

"Deze brainstorm manier werkt ook online als een raket!"
Dennis Kabbedijk
Experienced Senior Online Marketing Manager | LambWeston Meijer